Stichting Positief Welzijn biedt dagbesteding voor verschillende groepen mensen.

Voor een zinvolle besteding van uw dag bent u welkom in een van de huizen van stichting Positief Welzijn. We bieden dagbesteding voor verschillende klanten:

  • dagbesteding voor jonge mensen met dementie
  • dagbesteding voor senioren
  • specialistische dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Dagbesteding voor jonge mensen met dementie

Voor jonge mensen met dementie is een zinvolle dagbesteding erg belangrijk. Daarom is onze dagbesteding speciaal gericht op jonge mensen met dementie. U kunt ons ook bezoeken als u nog zelfstandig woont.

Dagbesteding, wij bieden de mogelijkheid om één of meer dagen per week deel te nemen aan een zinvol en gestructureerd dagprogramma. U krijgt begeleiding van professionele medewerkers ondersteund door vrijwilligers.

Dagbesteding voor senioren

Woont u thuis, maar vindt u het moeilijk om op een goede manier uw dag door te brengen? Wilt u weleens mensen ontmoeten en wat vaker de deur uitgaan? Of willen de mensen die u overdag ondersteunen soms even wat tijd voor zichzelf? Dan is de dagbesteding op Ontmoetingscentrum iets voor u.

Dagbesteding (soms dagbehandeling of dagverzorging genoemd) is bedoeld voor ouderen (met of zonder dementie) die zelfstandig wonen. U komt een of meer dagen per week overdag naar ons toe. Bij de dagbehandeling bieden wij activiteiten die gericht zijn op het trainen van dagelijkse vaardigheden, het geheugen en het onderhouden van sociale contacten. De activiteiten variëren van geheugentraining, gespreksgroepen, gymnastiek tot creatieve activiteiten. Ook worden er uitstapjes gemaakt. Tussen de activiteiten door wordt er koffie gedronken en geluncht. Voor iedere deelnemer wordt een zorgplan opgesteld, met daarin een persoonlijk dagprogramma.

 

Specialistische dagbesteding stichting Positief Welzijn

Mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek hebben wat extra zorg nodig bij een zinvolle en prettige invulling van hun dag. Aan deze groep mensen (leeftijd vanaf ongeveer 18 jaar) bieden wij specialistische dagbesteding. Onder professionele begeleiding worden er plezierige activiteiten ondernomen, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van cliënten.

Specialistische dagbesteding is er voor mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met een autistische stoornis en daaruit voortvloeiende gedragsproblemen en mensen met een psychiatrische aandoening in combinatie met een verstandelijke beperking.

 

 

Aanmelding en informatie

Bent u geïnteresseerd in dagbesteding voor uw familielid of naaste? Dan kunt u hem of haar aanmelden via onze contact pagina.U kunt ook eerst een rondleiding aanvragen op de locatie. Na aanmelding vindt er een intake gesprek plaats waarbij we gezamenlijk de mogelijkheden en wensen van de cliënt bespreken. Wij kunnen u ook informeren over de kosten en het aanvragen van een indicatie voor dagbesteding.